Afspraak maken? Bel 06 2157 0179
Brugwachtershoeve 105 | Apeldoorn

Microneedling

Voor de behandeling van acné-littekens, fijne lijntjes, grove poriën, huidveroudering & littekens

Microneedling

3 Fases in 28 dagen

Na 3 tot 4 weken wordt uw huidteint egaler van kleur en oogt gezonder en frisser. Weerstand van en pigmentverstoringen in de huid verbeteren en lijntjes worden fijner. 

Micro-needling is een effectieve behandeling welke met name gebruikt wordt voor huidverbetering. De microneedling pen maakt kleine microkanaaltjes in de huid met een vibrerende naaldmodule. Deze zijn met het blote oog niet te zien. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. Doordat er zoveel kleine beschadigingen worden gemaakt ontstaat er een ontstekingsreactie in de huid. Deze hebben we nodig voor de aanmaak van groeifactoren. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huid-eigen, glad collageen.  Na 4 weken kan de behandeling herhaald worden. Het mooiste resultaat wordt behaald als u  microneelding in kuurverband ( 4 a 6 keer) ondergaat. Voordat u begint met een kuur zal er eerst een intake plaatsvinden om goed te beoordelen of u geschikt bent om een behandeling te ondergaan.

Voor welke huiden is het geschikt?

Microneedling kan ingezet worden voor de behandeling van acné-littekens, fijne lijntjes, grove poriën, huidveroudering, littekens. Microneedling therapie is geschikt voor alle huidtypen. Afhankelijk van uw indicatie en wensen kunt u microneedling behandelingen afwisselen met peelings, mesosience  en biolift masker.

Wanneer kan microneedling een contra-indicatie zijn?

 • Als u in de laatste 10 jaar kanker heeft gehad
 • Zonneschade in de huid (actinische keratosen)
 • Hiv-virus
 • Chronische ziekte (raadpleeg uw arts)
 • Hart en /of vaatafwijking (raadpleeg uw arts)
 • Gevoelig voor koortslipvirus (voor en na behandeling koortslip-remmende creme smeren)
 • Immuunziekte (raadpleeg uw arts)

Hoe kan ik mijn huid het beste voorbereiden op microneelding?

 • Om onnodige huidreacties te voorkomen en de best mogelijke resultaat te behalen , is een goede voorbereiding van de huid aan te raden. Voor de aanmaak van collageen in de huid is vitamine C en vitamine A onmisbaar. Het advies is daarom om het liefst twee tot 4 weken voor de eerste behandeling deze vitamines te smeren in bijvoorbeeld uw dag/en of nachtverzorging. Ook kunt u een extra supplement gebruiken met vitamine C. Heeft uw een gevoeligheid voor extra aanmaak van pigment dan kunt u tijdens de kuur producten gebruiken met een pigment-remmende werking.
 • Als u gevoelig bent voor koortsblaasjes (herpes simplex) dan kunt u het beste 1 week voor en na de behandeling sovirax smeren en /of een L-lysine supplement te slikken.
 • Voor ieder behandeling graag komen met een gereinigde huid. Enkel alleen uw dagcrème is volstaat.
 • Voorafgaand aan de behandeling minimaal 4 weken niet bloot stellen aan de zon, zonnebank of zelfbruiner.

Wat gebeurt er na de behandeling met mijn huid?

Uw huid zal direct na de behandeling rood en mooi doorbloed uitzien. Er kan eventueel een camouflage aangebracht worden zodat prima u dagelijkse bezigheden kunt hervatten. Ook kan de huid prikkelend en warm aanvoelen.

Uw huid kan twee tot drie dagen wat roder zijn als normaal. Omdat uw huid versneld deelt kan deze licht gaan schilferen. Omdat Pigment en talg mee opschuift door de versnelde celdeling kunnen pigmentvlekjes en onzuiverheden beter zichtbaar zijn een aantal dagen na de behandeling.

Na de behandeling begint het echte werk pas! De microkanaaltjes die tijdens de behandeling zijn gemaakt worden gesloten en de huid begint met het helingsproces. Als de huid geheeld is wordt collageen aangemaakt en dat collageen wordt geherstructureerd. Het gehele proces duurt ongeveer 28 dagen en is op te delen in 3 fases. Daarna kan de volgende behandeling weer plaats vinden.

Fase 1 helingsproces | 1 tot 3 dagen na de behandeling

 • Groeifactoren worden afgegeven en de huid begint het helingsproces, eventuele afvalstoffen worden afgevoerd.

Fase 2 Collageenproces | 3 tot 5 dagen na de behandeling

 • COllageen type 1 wordt aangemaakt
 • Fase 3 collageen reorganisatie

5 tot 28 dagen

 • Het aangemaakt collageen wordt gereorganiseerd en geherstructureerd.
 • Het type 1 collageen (baby collageen) kan uitrijpen naar type 3 collageen (volwassen collageen)
 • Overtollig collageen wordt afgebroken door het enzym Collagenase.

Welk resultaat mag ik verwachten?

Na 3 tot 4 weken wordt uw huidteint egaler van kleur waardoor de huid er gezonder en frisser aanzien krijgt. De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat diep in de huid afspeelt en nog maandenlang kan doorwerken. Het collageen opbouw en verbetering van de huidstructuur is na zes tot acht weken zichtbaar. Door de herstructurering en opbouw van collagene vezels zal de huid geleidelijk ook versterken in de diepte, waardoor u het huid verouderingsproces vertraagt.

De algehele weerstand van de huid zal verbeteren en  fijne lijntjes kunnen reduceren en pigmentverstoringen in de huid kunnen ook verbeteren. Het resultaat  is wel afhankelijk van leefstijl die met  u bij aanvang van de kuur besproken zullen worden.

Heeft u nog vragen over microneedling na het lezen van deze informatie? Neem vrijblijvend contact op!

Afspraak inplannen

 
Installeer ook de app om via je telefoon een afspraak in te plannen!

Beautique Nathalie

meer dan een schoonheidsspecialist